Kategorier

Calzone

1½ dl vand
25 g gær
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
250 g pizzamel eller hvedemel

70 g tomatpuré
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
100 g parmaskinke
125 g hel mozzarella
2 tsk tørret oregano
salt og peber
1 æg til pensling

Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salt, olie og mel.
Ælt dejen godt og stil den til hævning et lunt sted i ca. 20 min.
Rul dejen ud på et meldrysset bord.
Form den til en rund pizza og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir.
Fyld: Rør tomatpuré med presset hvidløg og olie og fordel det på den ene halvdel af pizzabunden.
Skær skinken i strimler og mozzarellaen i skiver.
Fordel fyldet på tomatpuréen.
Drys med oregano, salt og peber.
Fold pizzaen sammen på midten og luk den godt til. Pensl ydersiden med sammenpisket æg og drys med lidt oregano og salt.
Bag calzonen ved 225 grader i ca. 20 min.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>