Kategorier

Pizza

15 g gær
¾ dl lunkent vand
1 spsk olie
2-2 ½ dl mel
¼ tsk salt
4 spsk reven parmesanost
ca. 4 tomater
½ tsk oregano eller merian
1 lille ds. sardelfileter
peber
evt. salt
150 g mozzarellaost eller smelteost

Udrør gæren med lunkent vand. tilsæt olie, mel og salt. ælt dejen sammen. Sæt den til hævning 30 min. ælt den igen
Rul dejen tyndt ud på et melet bord til en rund plade. Læg dejen på bageplade beklædt med bagepapir. Drys parmesanost over 2 cm fra kanten. Læg tomatskiver, finhakket sardelfilet og krydderier over osten. Skær den faste ost i skiver, og læg den over pizzaen.
Buk kanten ind. Pensl dejen med olie. Sæt pizzaen midt i ovnen ved 235º, og bag den 15-20 min.
Tip: Variation af fyld: 4 spsk koncentreret tomatpure smøres på bunden. Herover 2 spsk reven parmesanost, 100 g salami- eller skinkestrimler, 5 oliven skåret i skiver, ½ tsk basilikum, ½ tsk hvidløgssalt, 150 g ost i skiver.

Opskriften er indsendt af Brian og Jeanette

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.