25 g smør
400 g friske rosenkål i kvarte
10 stilke bladselleri i tynde skiver
1 spsk hvedemel
¼ L fløde 13%
1 dl grønsagsbouillon
250 g frosne optøede ærter
1 tsk groft salt
500 g pasta
2 liter vand
2 tsk groft salt
Smelt smørret i en sautepande ved kraftig varme uden at det bruner. Svits rosenkål og bladselleri i ca. 1 min. Drys mel over grønsagerne og rør i dem til melet bliver godt fordelt. Hæld fløde og grønsagsbouillon i grønsagerne under omrøring og bring retten i kog. Kog ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Tilsæt ærter, varm retten igennem og smag til med salt.
Kog pastaen og hæld den til afdrypning. Hæld den afdryppede pasta i en stor varm skål og fordel grønsagerne herpå.
Server straks.