Kategorier

Vinterlam med rosenkål

500 g lammesmåkød
10 g dulle
3 spsk mel
2½ dl hvidvin eller bouillon
2 kviste timian eller 1 tsk tørret
1 laurbærblad
2-3 fed hvidløg
2 dl vand
2 løg
3 gulerødder
400 g rosenkål
salt og peber

Varm dullen op i en gryde, og vend kødet heri. Drys melet over, og svits under omrøring til kødet har skiftet farve, ca. 2 min. Tilsæt hvidvin, vand, hvidløg og krydderurter, og lad retten småsimre med låg til kødet er mørt, ca. 45 min.
Mens kødet koger, gøres grøntsager i stand. Løgene pilles og skæres i tynde både, og gulerødderne skrælles i tynde skiver.
Læg grønsagerne i retten og lad herefter rette koge 12-15 min. mere. Smag til med salt og peber.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.