Kategorier

Varm muslinge- og kartoffel-salat

Salat 4 personer

2 tomater
½ kg kartofler
2 spsk olivenolie
3/4 dl tør hvidvin
2 spsk hakket rødløg
3/4 dl hakket persille
24 store muslinger

Kog kartoflerne i passende bidder. De må ikke koge ud. Skyl og børst muslingerne i tre hold vand – kassér alle, der ikke lukker sig. Kom hvidvinen i en stor gryde og bring i kog. Kom muslingerne i og læg låget på. Ryst gryden eller rør rundt, så alle bliver ens varme – ellers kan nogle dyr blive halvrå og andre seje. Efter 8 – 10 minutter er muslingerne klar. Tag dem ud af skallerne og hold dem varme i en forvarmet skål. Alle lukkede muslinger kasseres sammen med de tomme skaller. Bland olie, eddike og hakkede løg i en skål og tilsæt kartofler, tomater i småbidder og muslinger og rør igennem.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag. John Erik Hansen 02-01-1996.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>