Kategorier

Pomeransmarmelade

Der er pomeranser (ligner appelsiner) hos grønthandleren i årets kolde måneder. Den bittersøde frugt giver en god marmelade-smag. Både skal og frugtkød bruges i denne opskrift.

7 pomeranser
1 citron
1 grapefrugt
2 – 2½ liter vand
2 kg sukker

Tag skallerne af frugterne – det er nemmest med en god kartoffelskræller, så kommer det hvide bitre kød ikke med. Skær skallerne i smalle strimler. Befrie frugtkødet for de hvide hinder og skær det herefter i strimler. saml kernerne og kom dem i en lille skål. Dæk med koldt vand og lad stå til næste dag. Bland frugtkød og skaller og hæld vandet på. Lad også det stå til næste dag. Kog nu frugtkød og skaller med vandet i ½ – 3/4 time. Tilsæt sukkeret og kog endnu ½ – 3/4 time. Kog kernerne med det sidste kvarter. Jo længere marmeladen koger desto mørkere gylden bliver den. Hæld den endnu varme marmelade på glas og luk straks til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.