Kategorier

Unghane Provencale

Fjerkræ – Personer: 6

2 1/4 kg Sønderjysk Unghane
1 dl Olivenolie
3 Hvidløg
25 g Friske Estragonkviste
5 dl TomatJuice
18 Store Sorte Oliven
6 Spanske gule Peberfrugter
Salt
Friskkværnet Sort Peber

Gnid hanen indvendig og udvendig med Oliven. Smulder Estragonen og kom den i hanen sammen med Salt Peber og knust hvidløg. Læg hanen i et Ovnfast fad og stil den på næst nederste rille ved 210′. Brun den i ca. 18 min, hæld tomatjuicen over og skru ned til 180′. Lad hanen stege vidre i 1 Time. De skyllede peberfrugter lægges side om side i et andet fad. Overhæld dem med nogle spsk. af kraften fra hanen. Sæt Hanen på nederste rille i ovnen, mens peberfrugterne grilles ca. 5 min. på hver side. Hæld al stegekraften sammen i en gryde og bring den i kog. tilsæt oliven og smag den til med salt. kom estrogonen fra hanen i saucen. server retten med nykogte kartofler.

Kilde: Henrik Nielsen, 10 Jul 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.