Kategorier

Ovnstegt kylling med salvie

6 personer

1 landkylling ca 1 kg
salt
1 spsk olivenolie peber
6-8 kviste frisk salvie
70 g koncentreret tomatpuré
8 dl vand
75 g sorte oliven
600 g skrabede, kogt kartofler

Gnid kyllingen indvendig med olie, salt og peber samt stilkene fra salvien, der er lethakkede. Lav små lommer under skindet på bryst og lår og stop nogle salvieblade ind under. Gnid kyllingen udvendig med retsten af olien og læg den i et ovnfast fad. Brun den på nederste rille i ovnen ved 225 grader i 15 minutter. Rør tomatpureen ud i vandet, der skal være kogende, hæld det i fadet til kyllingen. Skru ned til 190 grader og lad den stege 1 time. Kom kartofler og oliven i fadet de sidste 15 minutter. Server retten rygende varm sammen med godt brød eller flutes.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>