Kategorier

Tyrkisk hane i karry

Fjerkræ 4 personer

1 kylling
40 g smør
1 mellemstort løg
½ l bouillon
2 æbler
1 spsk hvedemel
3 tsk karrypulver
1 spsk honning
5 spsk fløde
2 spsk rosiner
2 spsk halverede, ristede mandler
Salt – friskkværnet peber

Regør kyllingen og dup den tør. Del den i fire stykker og brun dem på alle sider i en kasserolle. Hak løget og kom det ved. Tilsæt bouillonen, når løget er blankt. Lad retten simre under låg en halv times tid. Skræl æblerne, skær dem i småstykker og fjern kernehusene. Kom æbler og karry ved og kog videre i ti minutter. Tag kødet fra og stil det varmt. Rør melet op med fløde og jævn saucen. Den bliver mindre fed, når man bruger mælk. Smag til med salt og peber. Læg kødet tilbage. Strø rosiner og mandler over. Servér med kogte ris og grøn salat.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.