Kategorier

Ungarsk gullasch

(8 personer)

800 g skært oksekød (klump, yderlår, tykkam)
100 g stribet flæsk
300 g løg
50 g svinefedt
2 spsk paprika
1 tsk rosen paprika
1 tsk tøret timian
2 L kogende bouillon
2 fed hvidløg
2 store kartofler
1 rød peberfrugt
2 grønne peberfrugter
400 g flåede tomater fra dåse
salt og sort peber
evt. creme fraiche

Skær oksekødet i halv store terninger, flæsket i små terninger. Pil løgene og hak dem fint. Smelt svinefedtet i gryde og lad flæsk og løg snurre gennemsigtigt heri. Tag så gryden af varmen og vent, til fedtet ikke sprutter mere. Så røres de to slags paprika i, og timian tilsættes. Kom eventuelt en sjat vand i gryden og rør godt rundt. Så det, der måtte have sat sig fast i grydens bund, kan komme løs. Sæt så gryden over varmen igen kom kødterningerne i og brun dem over hyppig vending i ca. 5 min. Derefter hældes en ½ liter af det kogende bouillon i, så stegeskyen kan røres løs. Pil hvidløgsfeddene og pres dem direkte ned i gryden gennem en hvidløgspresser. Læg låg på gryden og lad retten snurre for svag varme 40 min.
Imens skylles kartoflerne, skrælles og skæres i terninger. Peberfrugterne udkernes, og skylles og skæres i tynde strimler. Tomaterne stilles til afdrypning og skæres derefter småt ud. Efter de 40 min forløb kommes kartofler, peberfrugter og tomater i gryden til kødet og resten af bouillon hældes ved, hvorefter alt får lov at koge meget sagte i yderligere 30-40 min., til kødet er helt mørt. Lige inden serveringen smages retten til med salt og peber og man kan eventuelt røre lidt creme fraiche i gullaschen, lige inden den stilles på bordet. Og det passer bedst med kartoffelmos til.

Opskriften er indsendt af Brian og Jeanette

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.