Kategorier

Ungarsk risfad

2 dl ris
1 ½ tsk salt
3 dl vand
1 dl finthk. løg
1 spsk olie
250 g hk. oksekød
1-2 tsk mild paprika
1 ½-2 dl bouillon
salt og peber
1 grøn peberfrugt
4-5 tomater
salt og peber
1 spsk hk. persille
1 dl creme fraiche 18%
grøn salat

Tænd ovnen og indstil den på 175º.
Kog først risene. Hak løgene fint.
Varm olien i en gryde. Svits løgene til de er gyldne og klare.
Tilsæt oksekødet og rør til kødet har delt sig. Rør paprika i.
Hæld bouillon, salt og peber ved. Dæmp varmen. Læg låg på. Småkoger 10 min.
Smør et ret højt ildfast fad. Skær peberfrugt i tynde strimler. Skær tomater i skiver. Læg et lag tomatskiver i fadet. Drys lidt salt, peber og peberstrimler over. Så et lag ris, så kødsovsen.
Gentag dette og slut med tomater. Drys resten af peberfrugt over og drys hakket persille øverst.
Fordel creme fraichen over. Dæk fadet med låg eller folie. Sæt det på ovnristen midt i ovnen ved 175º i 20-25 min.

Opskriften er indsendt af Brian og Jeanette

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>