Kategorier

Pølsegryde

2 kålrabi
300 g gulerødder
250 g forårsløg
500 g kartofler
3 spsk. dulle
¼ L kogende bouillon
hvid peber
400 g pølse efter smag
1 bdt. purløg
salt
¼ L creme fraiche
1 spsk. koncentreret tomatpuré

Kålrabierne skylles, skrælles og skæres i terninger.
Gulerødderne skrabes, skylles og skæres i skiver.
Forårsløgene renses, skylles og skæres i ringe, også det pæne af den grønne top.
Kartoflerne skrælles, skylles og skæres i mindre stykker.
Smelt dullen i en flad, bred gryde, kom løg, kartofler, kålrabi og gulerødder i og svits det hele 5 min. for middel varme og under omrøring. Så hældes den kogende bouillon ved, og alt krydres med lidt peber. Læg låg på gryden og lad retten koge for svag varme i ca. 20 min.
Skær pølserne i strimler, fjern skindet, hvis det er nødvendigt. Skyl purløg, dup det tørt og klip det fint. Kom pølsestrimlerne i gryden og lad det hele snurre sagte i yderligere 5 min. Smag retten til med salt og peber. Rør tomatpuréen ud i creme fraichen, fordel denne blanding over retten, drys med purløg og server retten omgående.

Opskriften er indsendt af Brian og Jeanette

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.