Kategorier

Trøffeltoppe

Antal: ca. 14-16 stk.

150 g rå marcipan
50 g sukker
1 lille æggehvide

150 g mørk chokolade
¾ dl piskefløde
20 g smør

2 spsk nøddeflager

Hvis du kan lide bagerens Sarah Bernhardt, er trøffeltoppene lige noget for dig, men kagerne kan ikke lige laves i en håndevending, for de skal have et køligt ophold ind imellem. Lad ikke dit mådehold sejre, køb en god marcipan, ellers er det hele ikke ulejligheden værd.
Riv marcipanen på den grove side af råkostjernet. Kom marcipan, sukker og æggehvide i en skål og rør det sammen. Sæt marcipandejen på plade med bagepapir i runde kager på størrelse med en 5 krone og bage dem gyldne i 12-15 min i midten af ovnen ved 200º. Afkøles på en rist.
Bræk chokoladen i firkanter og smelt den for svag varme i en tykbundet gryde, det er tikke for at forlænge processen, men skruer du op, brænder chokoladen på og bliver grynet.
Kog piskefløde og smør sammen i en anden gryde og pisk det langsomt i den smeltede chokolade. Stil cremen køligt, til den er halvfast men stadig smørbar, det varer ½-1 time afhængig af køligheden. Smør cremen på kagerne i små toppe og pynt med hasselnøddeflager, som trykkes lidt fast i cremen.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>