Kategorier

Trillebollesuppe medkødboller og trilleboller

1 kg oksebryst
1 høne
2,5 liter vand
2 gulerødder
1 suppevisk
Salt

Kødboller:
250 g magert svinekød, hakket to gange
1/2 zittauerløg løg
50 g hvedemel
1 æggehvide
1 dl suppe
1 dl mælk

Trilleboller:
150 g revet, tørt franskbrød
75 g smeltet smør
2 spsk hvedemel
1 æg
Salt

Gør gulerødderne i stand, skær dem i grove stykker. Kom grøntsager, bryst, høne og suppevisk i gryden, hæld vand på og kog op. Skum grundigt, skru ned for varmen og lad retten simre videre ved svag varme i et par timer til kødet er mørt.
Imens gøres de 2 gange fars i stand. I begge tilfælde røres samtlige ingredienser grundigt sammen, hvorefter farsen formes til små kugler på størrelse med traditionelle kødboller. Lidt af suppen tages fra og heri koges både kødboller og trille-boller lidt ad flere omgang.
Traditionelt gemmes hønen og oksebrystet nu til næste dag, mens den klare suppe spises med bollerne i. Suppen med bollerne har kogt i ca. 2 timer.

Kilde: Meyers køkken

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.