Kategorier

Juliennesuppe

Vores husholdning er på to personer og vi ser gerne to retter til middag hver dag, men den ene skal være let at lave. Her er et herligt og duftende forslag: Juliennesuppe! En grønsagssuppe, der varieres efter årstiderne. Man laver en stor portion og når dagens middag er overstået, som kommes resten i små ½ liters beholdere til dybfryseren, holdbarhed ca 3 mdr. Mikroovnen klarer resten, når suppen skal bruges igen.

2 porrer
2 løg
2 gulerødder
2 kartofler
1 persillerod
½ selleri
1½ liter hønsekødbouillon
50 g smør
persille
salt, peber

Forslag til andre grønsager:
peberfrugtringe
blegselleri
champignon
ærter
forskellige slags kål

Grønsagerne gøres i stand. Løgene pilles og hakkes småt. Skræl gulerødder, kartofler, persillerod og selleri. Riv dem på den grove side af råkostjernet. Skær rod og top af porrerne, gem det sidste. Skær porren i smalle ringe. Så laves en suppevisk af porregrønt, persillestilke og selleritop, som ombindes med ufarvet bomuldsgarn. Smørret smeltes i en gryde og de findelte grønsager svitses heri. Bouillon og suppevisk tilsættes. Læg låg på, lad suppen koge i ca 15 min. Suppevisken tages op, suppen skummes og smages til med salt og peber. Andre krydderier kan efter smag tilsættes.

Servering: Suppen serveres rygende varm, evt pyntet med friskhakket persille. Flutes eller groft brød serveres til.

Kilde: Carsten Just Munch

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.