Kategorier

Oksehalesuppe

Ingredienser:
2-2 1/2 kg oksehaler
100 gr smør
1 løg
2 gulerødder
1/4 lille selleri
3 liter vand
2 tsk salt
1/4 tsk paprika
2 spsk tomatpuré
2 spsk kartoffelmel
3 spsk sherry
evt kulør

Fremgangsmåde :
Oksehalerne deles ved leddene, skylles og aftørres.
Smørret brunes i en gryde og heri svitses halestykkerne sammen med de rensede og delte grøndsager.
Vandet tilsættes, bringes i kog og skummes omhyggeligt. Derpå kommes salt, paprika og tomatpuré i og suppen koges under låg i ca 3 timer, til oksehalerne er så møre at kødet med lethed kam løsnes fra benene.
Halestykkerne tages op, suppen sies og skummes, bringes i kog igen og jævnes med melet, udrørt i lidt koldt vand. Suppen smages til med sherry, halestykkerne kommes i igen og hvis farven er lidt bleg, tilsættes evt et par dråber kulør.

Server den kraftige suppe med et halvt hårdkogt æg i hver portion.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>