Hovedret, Fisk, Rejer – Personer: 6
3/4 kg Til 1 kg kogt, kold torsk
Sauce:
3 ½ dl Creme fraiche
2 tb Ravigottesauce eller sød fransk sennep
½ ts Groft salt
Friskkværnet peber
1 ts Bearnaiseessens
1 ts Sukker
1 dl Piskefløde, pisket til skum
Pynt:
100 g Rejer
100 g Caviar
3 Hårdkogte æg
1 bn Karse
Tilbehør:
Flüte
Anret torsken i et fad. Rør creme fraich sammen med alle ingredienser, på nær flødeskum, der vendes i til sidst. Smag saucen til og hæld den over torsken. Pynt med rejer, caviar, æg skåret i skiver samt karse.
Tips: Torsk der skal anvendes kold, må koges i en god kogelage (se opskrift for Kold fiskeanretning). Lav kogelage af 1 liter vand til ovennævnte portion torsk. Skær torsken i skiver og kog dem et par min. Sluk for gryden og lad fisken stå og trække 7-8 min. under låg.