300 g modne tomater
2 mellemstore salatløg
¾ dl olivenolie
2 spsk hvidvinseddike
1 fed hvidløg
salt og peber
Skyl tomaterne og skær dem i skiver. Pil løgene og skær dem også i tynde skiver. Læg skiftevis tomat. Og løgskiver taglagt i et halvdybt fad.
Pisk olie og eddike sammen. Knus hvidløgsfeddet direkte i marinaden. Krydr med salt og peber. Hæld marinaden over tomater og løg og lad salaten trække koldt ca. ½ time inden servering.
Tip: En tomatsalat sætter bogstaveligt talt kulør på en hvilken som helst ret. I stedet for salatløg kan bruges snittede forårsløg eller evt. finthakkede almindelige løg, som dog er stærkere i smagen, Hvidløget kan udelades, ligesom salaten kan drysses med friskhakket persille eller timian. Tomatskiverne kan drysses med blot en anelse sukker, hvis det først på sæsonen kniber med sødmen.