Kategorier

Tomatsalat

300 g modne tomater
2 mellemstore salatløg
¾ dl olivenolie
2 spsk hvidvinseddike
1 fed hvidløg
salt og peber
Skyl tomaterne og skær dem i skiver. Pil løgene og skær dem også i tynde skiver. Læg skiftevis tomat. Og løgskiver taglagt i et halvdybt fad.
Pisk olie og eddike sammen. Knus hvidløgsfeddet direkte i marinaden. Krydr med salt og peber. Hæld marinaden over tomater og løg og lad salaten trække koldt ca. ½ time inden servering.
Tip: En tomatsalat sætter bogstaveligt talt kulør på en hvilken som helst ret. I stedet for salatløg kan bruges snittede forårsløg eller evt. finthakkede almindelige løg, som dog er stærkere i smagen, Hvidløget kan udelades, ligesom salaten kan drysses med friskhakket persille eller timian. Tomatskiverne kan drysses med blot en anelse sukker, hvis det først på sæsonen kniber med sødmen.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.