To kransekager à 18 ringe

1 kg masse
1 kg flormelis
28 stk. halve tvebakker
7 store æggehvider
evt. ekstra hakkede mandler
olie og rasp til formene

Smør formene godt, drys dem med rasp. Pisk æggehviderne. Knus tvebakkerne i en plastpose, brug evt. kødhammer. Kom æggehviderne og massen sammen, tilsæt flormelis og tvebakker/rasp. Ælt dejen sammen, kør den gennem køkkenmaskinen, anvend kageplade med stor stjerne. Bag i forme eller på papir ved 175°, til de er svagt brune. Afkøl i formene; brug en strikkepind til at løsne med.

Opbevaring: I fryseren, tag dem ud 1/2 time før brug. I plastpose med 1 sk. frisk franskbrød ca. 1 uge.

Servering: Pynt med glasur (flormelis rørt med æggehvide).

Kilde: Nordisk Madkultur Af Kostpædagog Birgit Østergaard

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.