Kategorier

Chokoladeis

6 personer

100 g overtrækschokolade
4 æggeblommer
4 spsk flormelis
2 æggehvider
½ liter piskefløde
2 tsk finthakket syltet ingefær
2 spsk cogncag

Tilbehør; Flødeskum og syltede ingefær i skiver

Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Pisk æggeblommerne og halvdelen af flormelis til en luftig “æggesnaps”. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt resten af flormelis og pisk igen til æggehviderne bliver seje. Pisk fløden stiv. Vend den smeltede chokolade, ingefær og cognac i “æggesnapsen”. Vend først flødeskum og derefter æggehviderne i. Hæld alt sammen i en form (ca 2 liter) og dæk den med alufolie. Frys isen i ca 8 timer. Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca 1 time før serveringen.

Tips; Vend isen ud på et fad eller anret den i portionsglas

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>