Kategorier

Abrikos-makrontærte

Antal: 6-8 stk.

Denne tærte indgik altid i oldemors sønderjyske kaffebord.

Dej:
230 g mel
125 g sukker
125 g margarine
2 æggeblommer
½ tsk bagepulver

Fyld:
175 g flormelis
2 æggehvider
10 tvebakker
3 tsk mandelolie
tørrede abrikoser

Læg abrikoserne i blød i vand. Ælt dejen sammen og lad den hvile i 1 time. Pisk æggehviderne halvstive, sigt flormelis i, knus tvebakkerne og rør det i sammen med mandelolien. Rul dejen ud og belæd en tærteform med 2/3 af den. Læg abrikoserne i bunden og makronmassen ovenpå. Lav et gitter øverst af resten af dejen.

Bag ved 200° i 35 – 40 min.

Serveres lun med iskoldt flødeskum.

Kilde: Thyra Andresen, ca. 1930, Inger Andresen

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>