Kategorier

Thebirkes

16 stk.

Vareforbrug:
300 g. mel
100 g. margarine
25 g. sukker
1 æg
1 pk. gær
½ tsk. salt
1 dl. mælk

Pynt:
æggestrygelse
birkes

Gæren opløses i den kolde mælk. Mel og de øvrige ingredienser æltes til en ensartet dej. Dejen skal hvile i 2 min. Rulles herefter ud i et stykke på 20*65 cm. Overfladen pensles med æggestryelse og dejen foldes sammen så der fremkommer 3 lag. Den sammenlagte dej vendes nu med bunden i vejret, pensles med æggestryelse, drysses med birkes og skæres ud i 16 lige store stykker. Anbringes på en plade og hæver til dobbelt størrelse et lunt sted. Bages i ca. 12 min. ved 200°.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>