Kategorier

Bergis

(5 stk.)

100 g margarine
5 dl mælk
5 dl vand
50 g gær
2 tsk salt
ca. 2½ liter hvedemel

vand
birkes

Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Hæld vand og mælk i og lun blandingen.
Smuldr gæren i dejfadet. Hæld lidt af væsken over og rør gæren ud i den. Tilsæt salt og resten af væsken. Kom det meste af melet i, i små portioner ad gangen og ælt dejen, til den er smidig og sej. Drys lidt mel over og lad den hæve et lunt sted uden træk i ca. 30 min.
Ælt dejen i skålen med lidt af det resterende mel. Hæld den ud på bagebordet og ælt den smidig.
Del den i fem stykker. Tag en lille klump af hvert stykke fra. Rul de store stykker til glatte pølser uden revner og læg dem på en bageplade dækket med bagepapir. Del de små dejstykker i to. Rul dem til tynde pølser og sno dem om hinanden. Læg snoningerne oven på brødene, så de når ned under begge ender og sidder godt fast.
Lad brødene hæve til næsten dobbelt størrelse, Pensles med lidt vand eller mælk og drysses med birkes.
Bages i den nederste del af ovnen ved 225º i ca. 25 min.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>