Kategorier

Sveskekage

150 g grofthakkede svesker
1 dl mørk portvin
100 g grofthakkede valnøddekerner
1 spsk kartoffelmel

Dej:
150 g blødt smør
250 g sukker
2 æg (str 2)
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1½ dl letmælk

Kom sveskerne i en lille skål og hæld portvin over. Lad sveskerne trække tildækket i ca. 1 time. Rør smør og sukker godt sammen med en håndmixer, til det bliver lyst og luftigt. Rør æggene i et ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i dejen skiftevis med mælken. Lad sveskerne dryppe af i en sigte over en skål – gem portvinen. Vend valnøddekerner og portvin i dejen. Kom de afdryppede svesker i en skål og drys kartoffelmel over. Vend rundt så melet bliver godt fordelt. Bland sveskerne i dejen og hæld den i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Sæt kagen midt i en kold ovn, indstil på 175 grader og bag i ca. 1 time og 15 min. Sluk ovnen og lad kagen stå ved eftervarmen i ca. 10 min. Dæk evt. overfladen af kagen med bagepapir de sidste 10 minutter af bagetiden. Kan fryses.

Server sveskekagen kold.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>