Kategorier

Kage med gulerrod, courgette og whisky

8-10 personer

En pragtfuld kage, saftig og med masser af smag, som passer godt både til kaffe og te eller som dessert sammen med frugtsalat.

75 g lyse rosiner
1 dl whisky eller brandy
325 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 spsk kanel
2 store æg vægtklasse 2
1¼ dl vindruekerneolie eller majsolie
250 g rørsukker
½ liter revne gulerødder og courgetter
100 g grofthakkede valnøddekerner

Glasur:
200 g flødeost naturel
50 g blødt smør
ca. 100 g flormelis

Pynt:
valnøddekerner og kandiseret violer

Lad rosiner trække i whisky eller brandyen 20-30 minutter- evt. længere. Sigt mel, bagepulverog natron samt kanel i en skål. Pisk æg, olie og sukker sammen og vend den krydrede melblanding i dejen sammen med courgetter, gulerødder og de hakkede valnøddekerner. Rør dejen sammen og hæld den i en velsmurt, letraspet springform 22 cm i diameter og bag kagen i ovnen ved 180 grader, 50-60 minutter til den føles fast. Tag kagen ud og lad den afkøle i formen 15 minutter, før den flyttes over på en bagerist og afkøler helt. Til glasuren piskes flødeost og smør let og luftig med flormelis og glasuren smøres i et jævnt lag over kagen, der pyntes med valnøddekerner og kandiseret violer.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>