Kategorier

Sveskedessert

Dessert – Personer: 4

225 g Stenfri svesker (ca. 1 pose)
50 g Mandler
60 g Melis
60 g Smør
3 Æg
2 ½ dl Piskefløde

Mandlerne smuttes og hekkes. Et ovnfast fad smøres, og sveskerne fordeles heri. Rør smør og melis hvidt og skummende. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Æggehviderne piskes stive og vendes i æggemassen. Dejen hældes i fadet, og sættes i en 175° varm ovn i 35-45 min., til dejen er stivnet og gylden. Serveres lun med kold flødeskum.

Tips: Sveskerne kan stænkes med lidt cognac.

Tilberedningstid: Ca. 1 time.

Bagetid: 35-45 min

Ovntemperatur: 175°.

Kilde: Michael Aggerholm, 09 Sep 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>