Kategorier

Svampefondue med fjerkræ

Fondue, Friture – Personer: 4

10 g tørrede rørhatte
1 kvist rosmarin
2 kviste timian
1 bdt. persille
2 laurbærblade
1½ liter hønsebouillon
750 g champignon
2 bdt. forårsløg
300 g kyllingebryst u. skind & ben
300 g kalkunfilet

Pebersaucen:
2 spsk syltede grønne peberkorn
2 dl cremefraiche 18%
salt
peber

Skul svampene, klip dem i mindre stykker og blød dem ud i en dl. håndvarmt vand. Skyld og tør krydderurterne. Nip bladene af persillen. Bind persillestilke, rosmarin, timian og laurbærblade sammen med ufarvet bomuldsgarn. Kom bouillon, svampe med deres udblødningsvand og krydderbuketten i en gryde. Lad det simre ca. ½ time. Skær roden af champignonerne og skyld dem. Rens forårsløgende og skær dem i 4 cm. lange stykker. Skær kyllingekød og kalkunfilet i 4 cm. lange stykker. Anret kødet på et par fade. Hak persillebladene og peberkornene og rør det i cream fraichen. Smag til med salt og peber. Tag krydderbyketten op af gryden. Hlæd bouillonen i en fonduegryde og sær den på rechauden. Stik kødet og grønsagerne på fonduegaflerne og lad det simre kort tid i bouillonen. Spis den krydrede cream fraiche til.

Tip: Tørrede svampe virker som et godt krydderi i både supper, saucer og gryderetter. Svampene bør skylles godt, da de ofte gemmer lidt sand og grus. Dernæst udblødes de i lidt vand, som kommes i gryden sammen med svampene.

Kilde: Christian Phillip, 04 Oct 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.