Kategorier

Svampetarteletter

2 plader butterdej
1 ps. Tørrede bønner til “bagefyld”
30 g dulle
350 g blandede vilde, dyrkede og udblødte svampe
1 æg
2 æggeblommer
2 dl fløde 13%
evt. lidt høvlet trøffel
salt og peber

Udrul butterdejen til dobbelt størrelse, smør 4 forme og for dem med dej. Kom bagepapir i og fyld med tørrede bønner. Forbag tarteletterne ved 200º i 10 min., fjern fyldet og bag yderligere 10 min.
Sauter svampene i en pande til de ikke længere afgiver væde. Smag til med salt og peber. Fordel svampene i tarteletterne.
Pisk æg, æggeblommer, evt. trøffel og fløde sammen og tilsæt lidt salt og peber. Hæld over svampemassen.
Skru ned for ovnen til 170º og bag tarteletterne i 25 min. til æggemassen er fast.

Tip: Tarteletterne kan bages i god tid og opbevares i 3-4 dage køligt i en dåse.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.