Kategorier

Japansk fondue

Fondue, Friture – Personer: 4

400 g oksefilet
200 g tørrede Shiitake-svampe
250 g kinakål
200 g glasnudler
200 g champignon
150 g japanræddike (kinaradise)
200 g frisk spinat
1 dl friskpresset citronsaft
½ dl soyasauce
2 forårsløg
4 tsk sesamfrø
1 tsk sukker
1 strøgen spsk. miso
2 tsk sød risvin eller sherry
1 tsk æblevineddike
1 spsk colmans sennepspulver
1½ l hønsebouillon

Læg oksekødet 2-3 timer i fryseren. Hæld kogende vand over shiitake-svampene og lad dem stå ½ time. Rens og skyld kinakålen og skær den i strimler. Hæld kogende vand over glasnudlerne og lad dem stå i 5 min. Skyld svampene og skær dem i små stykker. Skræld japanraddiken. Skær 100 g af den i fine strimeler. Riv resten fint og kom det i en lille skål. Skyld spinaten og lad den dryppe tør i en sigte. Hæld nudlerne til afdrypning i en sigte og klip dem i mindre stykker. Anret nudler og grønsager på et fad. Bland citronsaft, soyasauce og ½ dl vand og kom det i en lille skål. Rens forårsløg, skær dem i tyde stykker og kom dem i en lille skål. Rist sesamfrøene på en tør pande ved jævn varme og stød dem i morteer. Tilsæt sukker, eddike og sennepspulver og rør det sammen. Kom det i en lille skål. Skær kødet i ganske tynde stiver med en skarp kniv. Læg skiverne på et fad. Varm bouillonen op i en lav gryde og sæt den på rachauden. Bland efter smag og lyst grønsager, svampe, nudler og kød i små fonduesigter og dyp dem i den varme bouillon. Spises med to slags saucer samt reven japanraddike og forårsløg.

Kilde: Christian Phillip, 04 Oct 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.