Kategorier

Stegt hare

(6 portioner)

1 renset hare på ca. 2½ kg
salt og peber
150 g røget spæk i tynde skiver

50 g dulle
4-5 spsk mel
4 dl suppeafkog fra slag og ben
2 dl mælk
salt og peber
1 dl piskefløde
ribs- eller rønnebærgelé

Læg evt. den rensede har i (skummet)mælk natten over, det dæmper lidt af den ramme vildtsmag, der specielt kan være ved en hare. Tag den op og skyl og tør den godt. Hug eller klip de yderste led af for- og bagben og skær ribben og slag fra. Kom det i en gryde og hæld så meget vend ved, at det lige dækker. Tilsæt salt og kog det 1 times tid. Si suppen. Fjern evt. de tykkeste hinder på haren. Det er gammel overtro, at alle hinder skal fjernes, så steger haren sig tør. Gnid haren med salt og peber og ombind den med tynde spækskiver. Brun haren i ovnen ved 250º i 10 min. Lav imens saucen: Smelt dullen i en gryde. Rør det sammen med melet og spæd med den siede suppe samt mælken. Lad saucen koge nogle min. og smag den til med salt og peber.
Hæld saucen over haren, når den er brunet. Dæmp varmen til 175º og steg i ca. 1½ time. Si skyen fra bradepanden over i en gryde. Hæld piskefløden i og spæd evt. med mere suppe. Bring det i kog og smag til med gelé, salt og peber.
Fjern spækket fra haren og skær den for. Rygfileterne løsnes fra rygraden og de skæres i skiver. Skær også kødet fra bagbenene. Læg skiverne tilbage på haren, så den syner hel.
Serveres med små kogte kartofler eller brunede kartofler samt ribs- eller rønnebærgelé.
Kastanjepuré er også godt tilbehør.

Minder om denne opskrift:

3 comments to Stegt hare

  • John

    Nu står jeg med en hare, og synes at din opskrift lyder rigtig go’ . . Men der er en ting som plager mig, aner ikke hvad de – “50g dulle” er/består af?

  • admin

    Hej John

    Dulle er et gammelt ord for smør.

  • Torben

    Var det ikke en ide at skrive smør i stedet for dulle, hvis det absolut skal være retro, kunne man jo tilføje det i parentes. Jeg var ved at google da jeg så at John heller ikke ande hvad det var. Vh. Torben

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>