Kategorier

Stegt fasan

(4 portioner)

2 fasaner a 500-600 g
salt
hvid peber
100 g spæk i terninger
2 dl bouillon
2 dl piskefløde
2 spsk mel
skrabet fuglelever

Gnid fasanerne ind- og udvendigt med salt og peber. Bind dem op. Svits spækterningerne i en stegegryde. Kom dullen i og lad det blive gyldent. Brun fasanerne godt på alle sider. Spæd med bouillon og fløde. Lad fasanerne steg mør under låg i 40 min. ved svag varme. Vend dem, når den halve stegetid er gået. Tag fasanerne op.
Jævn saucen og kom leveren i. Lad den koge 3-5 min. Smag til med salt og peber. Del fasanerne i portionsstykker.
Serveres med kartofler, ristede svampe, glaserede løg og grøn salat. Samt ribsgelé eller “surt” f.eks. asier eller agurker.

Tip: Saucen kan tilsættes ¼ kg smørristede champignoner.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.