Kategorier

Hareragout

(4-6 portioner)

1 renset hare på 2½ kg
¾-1 L skummetmælk
50 g dulle
2 porrer i skiver
¼ selleri i terninger
3 dl bouillon
2 dl rødvin
salt og peber
krydderbuket af persille, laurbærblad og timian.

30 g dulle
3 spsk mel

Gør haren i stand som til stegt hare. Hug den i mindre stykker. Kom den i en skål og hæld mælken over.
Lad det stå koldt ½ døgn. Tag harestykkerne op af mælken og tør dem godt af.
Brun dullen i en gryde. Læg kødstykkerne i og brun dem af 2-3 gange. Tag dem op. Svits porrer og selleri og læg kødstykkerne tilbage i gryden. Krydr med salt og peber og kom krydderbuketten ved.
Hæld bouillon og vin i gryden, og lad retten koge ved svag varme under låg til den er mør, 1½-2 timer. Rør smørbolle af dulle og mel og pisk den i gryden. Lad retten koge endnu 4-5 min. Smag til med salt og peber.
Serveres med løse ris eller kogte kartofler samt en grøn salat og ribs- eller rønnebærgelé

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.