(4 pers.)
5-600 g strudse steak eller filet
1/2 l piskefløde
enebær
ribsgelé eller tyttebær
roquefort ost /el. anden blå ost)
rødvin
salt og peber
timian
Læg kødet i et ovnfast fad, drys med timian, salt og peber, hæld 10-12 enebær ved, læg et par smørklatter på toppen og hæld rødvin over, så der står 1/2 – 1 cm i bunden af fadet. Sæt det i ovnen (varmluft 225 gr. / alm. 250 gr.) i 1/2 time. Tag kødet op og pak det ind i staniol.
Hæld al væden op i en gryde, tilsæt piskefløde og mindst 1 spsk. roquefort og lad saucen stå og snurre sig kraftig. Smag til med ribsgelé eller tyttebær og måske list salt og tilsæt kulør, hvis du bedst ka li´ en brun sovs.
Skær kødet ud i fine skiver og anret på varme tallerkner eller et fad.
Serveres med asparges kartofler eller en anden lækker kartoffel, Waldorfsalat og ribsgelé.