Kategorier

Vild Struds

(4 pers.)

5-600 g strudse steak eller filet
1/2 l piskefløde
enebær
ribsgelé eller tyttebær
roquefort ost /el. anden blå ost)
rødvin
salt og peber
timian

Læg kødet i et ovnfast fad, drys med timian, salt og peber, hæld 10-12 enebær ved, læg et par smørklatter på toppen og hæld rødvin over, så der står 1/2 – 1 cm i bunden af fadet. Sæt det i ovnen (varmluft 225 gr. / alm. 250 gr.) i 1/2 time. Tag kødet op og pak det ind i staniol.

Hæld al væden op i en gryde, tilsæt piskefløde og mindst 1 spsk. roquefort og lad saucen stå og snurre sig kraftig. Smag til med ribsgelé eller tyttebær og måske list salt og tilsæt kulør, hvis du bedst ka li´ en brun sovs.

Skær kødet ud i fine skiver og anret på varme tallerkner eller et fad.

Serveres med asparges kartofler eller en anden lækker kartoffel, Waldorfsalat og ribsgelé.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>