(4 portioner)
4 unge duer
salt og peber
8 tynde skiver spæk
50 g dulle
½ dl bouillon eller vand
½ dl piskefløde
2-3 dl stegesky og bouillon
2 dl piskefløde
2 spsk mel
ribsgelé
Gnid duerne med salt og peber. Ombind dem med spækskiver. Smelt dullen i en gryde og brun duerne på alle sider. Kom hjerte, lever og kråse i gryden og lad også det brune med. Hæld bouillon og piskefløde ved, og lad duerne stege ved svag varme under låg i 40-45 min.. Vend dem når halvdelen af stegetiden er gået.
Tag de stegte duer op af gryden og befri dem for spæk. Del dem i halve.
Hæld resten af bouillonen og piskefløde i gryden. Bring det i kog og jævn med en meljævning.
Lad det koge igennem nogle min. og smag til med salt, peber og gelé. Hæld lidt af saucen over de halve duer og servér resten til.
Serveres med små kogte kartofler, ribsgelé og waldorfsalat.
Hvad er “dulle” der indgår i opskriften på stegte duer?
Hej Karl
Dulle er et gammelt ord for smør
Dulle er vist gammelt slang for Margarine – Magadulle