4 – 6 pers:
1 flaske rødvin
1 dl ukrydret snaps eller vodka
1 stor tsk hel kanel
10 hele nelliker
4 hele kardemommefrø
1 lille stykke hel ingefær
ca 150 g sukker
ca 50 g smuttede mandler
ca 75 g rosiner
evt. 1 glas portvin
Tilberedningstid: Ca 25 min (uden trækketid)
Kom kanel, nelliker, kardemomme og ingefær i et glas med skruelåg, hæld vodka eller snaps over, skru låget på og lad krydderierne stp og trække til næste dag.
Si spiritussen gennem et kaffefilter.
Hæld rødvin i en stor gryde, bland mandler og rosiner i og varm rødvinen langsomt op til lidt under kogepunktet.
Tilsæt den frasiede spiritus og evt. portvin og smag til med sukker.
Tips: Vin må aldrig koge, og spiritusen bør først tilsættes til allersidst, hvis man vil have lidt fornøjelse af den.
Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt