Kategorier

Jacobs julegløgg

Dette er en julegløgg der har tjent mine venner og mig i mange år, altid med stor sucess!!

2 kanelstænger
25 kryddernelliker
1 stk ingefær
1 stk kardemomme
1 stk pommeransskal (min. 1 spsk.)
½ flaske mørk rom – gerne en Hansen rom
3-4 flasker rødvin
evt. portvin 1-3 flasker
sukker
rosiner
mandler

Lad krydderierne trække i et lukket glas sammen med rommen i 1 uge eller til den nu skal bruges. Filtrer. Bland filtratet med rødvin, sukker, rosiner og mandler. Tilsæt så meget portvin som du synes du vil (har råd til). Husk lykken er ligefrem proportionel med mængden af portvin. (dog max 1 fl. oortvin til 1 fl. rødvin).

Det anbefales at bruge en lidt bedre flaske rødvin.

Kilde: Jacob Hasle

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.