Kategorier

Spinattoppe

5-6 stk.

Gode som forret sammen med brød og tynde skiver røget hellefisk, torsk el. laks. Kan også bruges til kød i stedet for flødestuvet spinat.

1 pakke frossen, helbladet spinat (450-500 g)
200 g hytteost
2 æg
1 dl mælk
½ tsk salt
peber
revet muskatnød
lidt smør
5-6 små portionsforme

Tø spinaten op i en gryde med lidt vand ca. 10 min. Hæld spinaten ud i et dørslag, pres vandet ud, og hak spinaten groft. Pisk hytteost, æg, mælk og krydderier sammen. Vend spinaten i, og hæld den i de smurte forme.
Bring lidt vand i kog i en bredbundet gryde, og sæt formene i. Damp dem under låg ved svag varme.
Spinattoppene skal have ca. 25 min. Mærk om de føles faste ved et let tryk. Løsn dem i kanten, og vend dem ud.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Let Nok”, 1994 – Susanne Palmqvist

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.