Kategorier

Ovnret

(4-6 personer)

500 g hk. oksekød
2 hk. løg
250 g champignoner i skiver
50 g dulle
1 spsk olie
1 fed hvidløg
1-2 tsk merian
salt og peber
ca. 1 dl bouillon

500 g frisk spinat
2 spsk dulle
reven muskatnød

Ostesauce:
50 g dulle
4 spsk mel
½ L mælk
salt og peber
100 g reven ost

Brun kødet i olie og dulle. Tilsæt løg og champignoner og lad det svitse med. Krydr med hvidløg, merian, salt og peber og tilsæt bouillon. Lad det snurre 8-10 min.. Hældes i bunden af et smurt ovnfast fad. Damp spinaten i dullen, til bladene falder sammen. Krydr med salt og reven muskatnød, fordel spinaten over kødet.
Smelt dullen og tilsæt melet under omrøring. Spæd med kogende mælk. Lad saucen koge igennem. Tilsæt reven ost og smag til med salt. Hæld ostesaucen over kød og spinat. Sættes i ovnen 30-40 min. ved 200º.
Giv flûte, brød eller løse ris til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.