Butterdej, Spinat, Tapas – Personer: 6
1 pk frossen butterdej
300 g frisk spinat (200g frossen)
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
½ tsk salt
1 spsk tør sherry
1 spsk citronsaft
1 dl Parmesanost
1 æg
peber
Spinaten nippes for grove stilke, og dampes i det vand der hænger ved, ca. 5 min. Hældes til afdrypning i en sigte. Hvis der bruges frossen spinat, knuges den fri for væske. Spinaten hakkes groft, og røres med olie, hvidløg, sherry, citronsaft, parmesanost og æg. Smages til med salt og peber. Butterdejen rulles ud og udstikkes i runde plader med en diameter på 7 cm. De smøres med sammenpisket æg. Fyldet lægges på. Dejen foldes om fyldet til en halvmåne. De lukkes og trykkes rundt langs kanten med en gaffel. Pensles med æg. Stilles i ovnen 10-15 min. ved 200° på midterste ovnribbe.
Kilde: Vinklub Nr. 1, september 1992. Andre Dewald, 11 Maj 93