Kategorier

Sommeræggekage

Mikrobølgeovn, småretter, røgvarer, æggeretter, osteretter – 4 personer

2 spsk solsikkefrø
1 dåse majs
2 courgetter
200 g hamburgerryg, ikke kogt
100 g Danablu
3 æg
2½ dl piskefløde
½ tsk salt
peber

Vælg et stort fad. Fordel solsikkekernerne i fadet og tildæk. Rist kernerne på 650 watt i 2 minutter. Hæld majsene op i en sigte og lad dem dryppe godt af. Skyl courgetterne. Halvér dem på langs og skær i skiver. Skær kødet i strimler, og osten i små terninger. Bland majs, courgetteskiver, kød, ost og solsikkekerner sammen i fadet. Rør æggene sammen og tilsæt piskefløde og krydderier. Hæld æggeblandingen over grøntsager og kød. Tildæk, og tilbered på 650 watt i 8 minutter. Stik lidt i æggemassen med en paletkniv, så det kan løbe ud til kanterne. Tildæk, og tilbered yderligere 7-8 minutter på 650 watt og servér. Retten er fyldig, så den behøver kun brød og en grøn salat til.

Tips: Istedet for hamburgerryg, kan man bruge røget kalkunbryst.

Kilde: Stine Hansen, 26 feb 94

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.