Kategorier

Eggs Benedict

Æg – Personer: 4

4 engelske muffins
2 spsk smør
8 skiver tyndt afskåret hamburgerryg
1 tsk eddike
8 æg
salt, peber og cayennepeber
Hollandaisesauce

En Wall Street-finansmand, Samuel Benedict, har givet navn til denne dejlige amerikanske brunch-ret. Den kræver lidt koncentreret køkkenarbejde, men ikke megen tid. Benedict selv gik ind for ristet brød, nogle skiver bacon, to pocherede æg og en smule Hollandaisesauce. Sådan kan man godt lave den med fordel, men et par raffinemeter, der nu om dage hører til traditionen, har gjort den endnu bedre:

Del de fire muffins over i to, rist og smør dem. Fordel dem på 4 tallerkner og hold dem varme. Rist kødet let på panden. Fyld en gryde med vand, tilsæt eddike og bring det i kog. Lad æggene glide langsomt ned i vandet, ‚t for ‚t, og poch‚r dem i 3 min. Anbring i mellemtiden en skive hamburgerryg på hver muffinhalvdel. Når æggene er færdige, tages de op af vandet med en hulske og dryppes helt tørre og anbringes på muffins og kød. Hollandaisesaucen hældes over, og salt, peber og cayenne drysses over. Retten serveres så varm som muligt.

Tips: Det anbefales, at mindre erfarne kokke bruger en dåse færdiglavet Hollandaisesauce, eventuelt tilsat en æggeblomme, der gør smagen mere fyldig. Det gør heller ikke saucen ringere, hvis man tilsætter 1-2 spsk. hvidvin. De 4 engelske muffins kan erstattes med 8 skiver fransk- eller formbrød. Æg til pochering bør være så friske som muligt.

Kilde: Stine Hansen, 05 Oct 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.