4 personer
400 g Danefrost rødfiskfileter
Marinade:
1æggehvide
½ tsk salt
2 tsk sherry
1 spsk kartoffelmel
olie til friturestegning
Sauce:
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 spsk sesamolie
1-2 tsk reven frisk ingefær
1 tsk hakket rød chili
2 spsk ketchup
1 dl vand
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk sukker
Stegte ris:
200 g rå tigerrejer
1 spsk sesamolie
1 tsk honning
2 porrer
2 spsk soyasauce
kogt ris af 240 g parboiled ris
Tilbehør:
4 skiver brød
Pynt:
½ mangofrugt
Fiskefileterne skæres i 3cm tykke stave. Marinaden piskes sammen. Fisken og marinaden kommes i en plastpose og trækker i køleskab 30 minutter. Fisken dybsteges indtil den er gylden, ca. 3 minutter og afdryppes på køkkenrulle. Skalotteløg og hvidløg hakkes og svitses i wok eller på stegepande – uden at tage farve. De øvrige ingredienser tilsættes og saucen koges 3 minutter. Fisken kommes op på en tallerken, pyntes med mango og saucen hældes over. Tigerrejerne pilles og svitses i olie og honning indtil de er gennemstegte og tages op. Porrerne skæres i strimler og svitses. Soya sauce og ris tilsættes og varmes igennem. Rejerne vendes ned i risen.