Kategorier

Søtunge Walewska

Hovedret, Fisk – Personer: 4

8 søtungefileter (ialt 800 g)
1 dl tør hvidvin
1 dl fiskebouillon
salt og peber

Sauce:
1 spsk smør
1 spsk mel
væde fra fisken
1½ dl piskefløde
salt og peber
væde fra 1 lille dåse trøfler
1 æggeblomme
50 g revet Emmentalerost

Garniture:
25 g trøfler i skiver, lille dåse
300 g kød fra 1 lille kogt hummer

Læg fiskefileterne side om side, rullet sammen i et smurt ildfast fad. Hæld vin og bouillon ved. Drys med salt og peber, og dæk med begepapir. Bag i en forvarmet ovn på 200° i 8-10 min., til fisken akkurat er bagt. Tag fadet ud, og hæld forsigtigt væden fra til sauce. Stil fisken tildækket i fadet. Tilbered en opbagning af smør, mel og væde fra fisken. Tilsæt fløde og trøfler, og kog igennem. Smag til. Tag gryden fra varmen, og rør æggeblomme og ost i saucen. Læg stykker af trøffel og hummer på fiskefileterne (gem lidt til pynt), og dæk fisken med saucen. Stil fadet tilbage i ovnen, ligeledes på 200°, til overfladen på saucen netop størkner uden at tage farve. Servér fisken pyntet med trøffel- og hummerskiver.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

Minder om denne opskrift:

1 comment to Søtunge Walewska

  • Fru Mortensen

    Super opskrift, men hvad serveres der til?
    Kunne tænke mig bagt kartoffelmos.
    Venlig hilsen
    Fru Mortensen
    Super recipe, but what is served there for?
    Would like baked potatoes.
    sincerely,