Kategorier

Små tærter med gedeost

Koldt bord, Tærter – Personer: 40

240 g mel (4dl)
125 g smør
2 spsk vand

Fyld:
200 g fransk gedeost
3 æg
2 ½ dl mælk
salt & peber

Smuldr smørret i melet og saml dejen med vand. Pak dejen i folie og lad den hvile – gerne til næste dag. Rul dejen tyndt ud på et melet bord og beklæd små forme med den. Sæt ovnen på 200 grader skær osten i skiver og læg en lille bid i hver form. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen og fordel det over osten i formene. Bag dem i ca 15 min., eller til æggemassen er stivnet og let gylden. Vend tærterne ud af formene og lad dem køle af. Flødeost rørt med Roquefort eller Danablue kan også fyldes i de små tærtebunde.

Kilde: Henrik Nielsen, 19 Dec 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>