Kategorier

Sesampandekager

(ca. 10 stk.)

120 g hvedemel
70 g sesamfrø
2 spsk sukker
¼ tsk salt
1½ dl mælk
1 dl fløde
2 hele æg
35 g smør

Kom mel, sesamfrø, salt og sukker i en skål. Pisk mælk og fløde i, lidt ad gangen, så du undgår klumper i dejen. Pisk æggene i dejen og lad den stå og hvile på køkkenbordet ½ time.
Skær smørret i 10 små firkanter. Varm panden op og kom en firkant smør på. Dæmp varmen til mellemste trin, når smørret er smeltet. Hæld ½ dl dej på panden. Vip og drej panden, så dejen fordeles i et tyndt lag.
Bag pandekagen lysebrun og sprød på begge sider, vend den med paletkniven. Hold pandekagerne lune i ovnen ved 100º.
Tip: Pandekagerne kan spises traditionelt med syltetøj og sukker, men vanilleis eller friske bær sødet med lidt honning er næsten bedre.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.