Desserter – Personer: 4
1 dl Hvedemel (50 g)
1 dl Hirseflager (50 g)
½ ts Sukker
1/4 ts Salt
3 dl Mælk
3 Æg
25 g Smeltet smør
Smør/olie til stegning
Fyld:
1 Bæger hytteost (200 g)
1 tb Flydende honning
2 Appelsiner
25 g Nødder
Mel, hirseflager, sukker, salt og mælk piskes sammen. Æg og smør piskes i. Panden varmes godt op, lidt fedtstof kommes på til den første pandekage. Lidt dej hældes på, og panden drejes, så dejen fordeles. Bages ved jævn varme ca. 2 min. på hver side.
Fyld: Hytteost og honning røres sammen. Appelsinerne pilles og skæres i terninger, nødderne hakkes. Appelsiner og nødder røres i hytteosten. Pandekagerne serveres varme med fyldet.
Kilde: “Ung mad fra Brugsen”. Stine Hansen, 06 Sep 93