Kategorier

Politikens russiske pandekage

Desserter – Personer: 4

Dej:
100 g smør eller margarine
125 g hvedemel
1/4 l vand
1/4 l fløde
5 æg
3 spsk sukker
½ citron, reven skal af
15 g hakkede mandler
smør til bagning

Fyld og Pynt:
frugtmos eller syltetøj
flormelis

Smørret smeltes, melet røres i. Dejen afbages med vand og fløde. Gryden tages fra varmen. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Sukker, citronskal og mandler røres i. Hviderne piskes stive og vendes i. Dejen bages ved svag varme som 3-4 pandekager. Læg låg på panden under bagningen, og vend pandekagerne ved hjælp af låget. Lagene lægges sammen med frugtmos eller syltetøj, og serveres som en kage, drysset med sigtet flormelis.

Kilde: Politikens Forlag, “Vi Bager”. Stine Hansen, 06 Sep 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.