Kategorier

Indiske kartofler og ærter i karry

Grøntsager 4 personer

4 spsk smør
400 g solmodne tomater
400 g bælgede ærter
250 g kartofler
1 tsk hakket, frisk ingefær (evt. ½tsk. stødt ingefær)
1 fed hakket hvidløg
1 dl hakket løg
1 tsk stødt kommen
½ tsk gurkemeje
1/4 tsk cayennepeber
3 spsk hakket persille
½ tsk garam masala
1 ½ spsk salt

Smelt smørret og svits ingefær og hvidløg. Tilsæt løg og salt – løgene må gerne brune lidt. Tilsæt kommen, gurkemeje, cayennepeber og de hakkede tomater. Rør godt i fem minutter ved kraftig varme til væden er nogenlunde fordampet. Skær kartofler i tern og tilsæt dem og ærterne. Spæd op med ca. 1/4 l vand og småkog i en halv snes minutter, til kartoflerne er møre. Smag til med salt og Garam masala og drys med persille over.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.