Kategorier

Rungstedkage

Dej:
2 æg
50 g gær
300 g mel
200 g smør
1 spsk sukker
1/4 tsk salt

Fyld:
75 g smør
1 spsk sukker
1 spsk havregryn
½ tsk vanillesukker

Glasur:
50 g flormelis
1-1 ½ tsk rom el. citronsaft

Æggene piskes let sammen, gæren smuldres i og står til den er opløst. Hak mel og smør sammen og findel det til en grynet masse. Bland sukker og salt i og tilsæt æg/gærblandingen. Rør dejen glat og smidig og del den. Rul halvdelen ud på melet bord og læg den i en smurt springform. Rør fyldet sammen og fordel det på. Rul resten af dejen ud og skær den i 2 cm brede strimler. Læg dem på som fletværk og rundt i kanten. Pres dejen godt til. Hæves, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse. Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225 grader i ca 25 min. Afsvales i formen. Rør glasur og fordel den på den afkølede kage.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>