Kategorier

Rosmarinstegt nakkefilet

6 personer

1 kg nakkefilet
8-10 kviste frisk rosmarin eller 2 tsk. tørret
evt. hvidløg
1-2 tsk. tørret provencekrydderi
1 tsk. salt
Bouillon
Saucejævner

Tilbehør:
500 g broccoli
1½ kg kartofler
2 tsk. olie Salt

Salat:
2 store gule eller røde peberfrugter
4-6 skiver løg (gerne salatløg)
Salt

Læg rosmarinkviste i bunden af et lille ovnfast fad, evt. sammen med pillede, skivede hvidløgsfed. Læg kødet ovenpå, drys det med salt og provencekrydderi. Hæld bouillon i fadet, så det står 1 cm op omkring kødet.
Stil fadet i en kold ovn, tænd på 200 grader, og lad det stå 1½ time.
Skræl kartoflerne, og skær dem i både.Vend kartoffelbådene i olien, og kom dem i et fad, der er drysset med salt. Lad kartoffelbådene stege med i ovnen i ca. 1 time til de er gyldne og møre. Tag kødet ud af ovnen, bruges stegetermometer skal det vise ca. 70 grader. Lad stegen hvile i ca. 20 minutter.
Skær peberfrugten i tynde skiver, bland med løgringe, og drys med salt. Skum evt. skyen, jævn den let, og smag til. Damp broccoli 7-8 minutter i saltet vand, og læg det på et varmt fad sammen med kød og kartofler.

Tilberedningstid: Ca. 2 timer, heraf arbejdstid ca. 30 min

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.